Image for publishing.jpg

FEBRUARY 2022 - MOLL ARCHITECTS IN PARTNERSHIP WITH CATJA DE HAAS ARCHITECTS HAVE BEEN AWARDED A PLACE IN THE LHC - CPC MULTIDISCIPLINARY FRAMEWORK

Moll Architects & Catja de Haas have won a place in the Midlands and North of England regions lot and will work alongside LHC-CPC during the next 6 years. We are happy to strengthen our on going relationship with LHC. Together we will deliver the most innovative and forward thinking projects to contribute positively in our mission to tackle the climate crisis. 

Rear Elevation Final 2.jpg

NOVEMBER 2021 - WE HAVE OBTAINED PLANNING PERMISSION FROM LAMBETH COUNCIL TO REFURBISH AND EXTEND A MID VICTORIAN HOUSE IN THE ALBERT SQUARE CONSERVATION AREA

The main purpose of the new extension is to open up the house to the garden, reusing the bricks we will obtain from the demolition and improving the environmental performance of the house. We will retain as much as possible from the original fabric to maintain the character of the house that will host the clients’ growing family and their art collection.

External_01 - FINAL4.jpg

JULY 2021 - MOLL ARCHITECTS IN PARTNERSHIP WITH WSP DESIGN STUDIO HAVE DEVELOPED A CONCEPT DESIGN FOR A NET ZERO CARBON HOTEL IN VALENCIA, SPAIN. 

Hotel Saguntum is a contemporary building inserted within the historic fabric of the city of Valencia. It has been designed as a big house where guests will share their home during a few days. The central atrium is a fresh cave-like environment lit from above that acts as an attraction space for both social interaction and environmental performance. It creates chances for people to encounter and exchange opinions, and it also brings controlled light down to the lobby and activates the natural ventilation strategy in the building. 

Architectural_Association_School_of_Architecture_logo.png

OCTOBER 2020 - ANTONIO MOLL HAS BEEN APPOINTED
COURSE TUTOR AT THE ARCHITECTURAL ASSOCIATION

The programme offers a complete and coherent technical education that provides students at all stages of their architectural education with the capacity to materialise their ideas, concepts and ambitions. Read More

LHC Southwark logos.jpg

JUNE 2020 - MOLL ARCHITECTS AWARDED A PLACE IN THE LHC + SOUTHWARK COUNCIL ARCHITECTS FRAMEWORK

Moll Architects have been selected by Southwark Council and LHC to be part of the Architects Framework to deliver Commercial and Industrial projects during the next 4 years.

The Architects Journal mentions that “The move was intended to open up public sector opportunities to ’the best architectural practices able to deliver innovative construction services’. Leo Pollak, Southwark Council cabinet member for social regeneration, great estates and new homes, previously said the framework would engage a ‘new generation of designers’ in a bid to break with the ‘private gain over public good’ design culture of the past. Read More

IMG_9711_edited 2.jpg

FEBRUARY 2020 - A VISIT TO ANTONY GORMLEY'S EXHIBITION AT THE ROYAL ACADEMY WHICH EXPLORES THE DIMENSIONS OF SPACE AND HUMAN BODY.

“Space exists within us as imagination, thought and sensation and outside of us in terms of distance.”

That darkness that we experience when we close our eyes represents for him the most primal space. For Antony Gormley (London, 1950) the human body is that first place that each person happens to inhabit, and the skin is the envelope containing it. His art explores the possibilities that his own body offers to him to experience the outside world. An art perceived by the audience through the five senses that at the same time wants to transcend the senses and connect with the spiritual...Read More

Vista principal.jpg

DECEMBER 2019 - "IL RONDO DEI TAILENT" IN CUNEO, ITALY. INTERNATIONAL IDEAS COMPETITION - SHORTLISTED ENTRY

Our entry for the international ideas competition for the city of Cuneo in northern Italy finalised shortlisted among the more than 70 proposals evaluated by the jury.
 The project consisted in the conversion of an existing bank office building into a cultural centre to foster local talent in the field of arts and crafts, providing the building with exhibition space, workshop and learning rooms. We were asked to reorganise the external spaces, ground floor and roof of the building and to propose a new façade that could reflect and express the new values of the cultural centre. 

COMBINED 1.jpg

NOVEMBER 2019 - A PYRAMID FOR THE PEOPLE – VISITING THE JUMEX MUSEUM, MEXICO CITY DESIGNED BY DAVID CHIPPERFIELD ARCHITECTS.

It is a hot and sunny morning towards the end of summer. I slowly walk up the Bulevar Miguel de Cervantes Saavedra when suddenly the Jumex Museum appears on my right, occupying a triangular plot in between the main avenue and an old railway. I imagine the old trains transporting the barley grains to the beer factory, located a little bit further west, where they produce Modelo, Corona and other Mexican beers... Read More